dinsdag 6 februari 2018

Kaartjes vol liefs. Ik daag je uit

4 Uitwerkingen van het woord Liefs. In deze blog laat ik zien hoe ik met dit ene woord vier heel verschillende kaartjes gemaakt heb. En.. ik daag je uit. Het woord Liefs is met brushpen geschreven. In de zijbalk  vind je een printable met het woord. (klik op het plaatje met Liefs  en je komt bij een printbare afbeelding).
Op instagram deel ik een filmpje met nog een manier om dit woord te bewerken met aquarelpotlood.
De basis van elke kaart in deze blog is een wit karton van 15 x 20 centimeter dat je dubbel vouwt.

Nodig:
wit kaartkarton, washitape blauw met glitter, washitape smal zwartwit, en washitape smal I love you to the moon and back. restje kraftkarton. Zwarte (brush)pen en witte gelpen of acrylmarker

Schrijf het woord Liefs op een stukje kraftkarton en snij het in de vorm van een rechthoek. Met witte gelpen of acrylmarker breng je de details aan.
Plak schuine banen washitape op de witte kaart. Werk het af met een rand van washitape. Hier plak je het stukje kraftkaart op. Als laatste plak je een heel smal washitapeje horizontaal langs de boven en onderkant.


Nodig:
Wit kaartkarton, washitape met verschillende designs, restje kraftkarton. Zwarte (brushpen) witte gelpen of acrylmarker
Schrijf het woord liefs op kraftkarton. Scheur het kraftkarton rondom het woord. Teken met witte pen de details en de hartjes om het woord en een witte rand. Met zwarte brushpen ga je lichtjes langs de rand zodat het randje lijkt alsof het wat verbrand is.
Op de witte kaart plak je banen washitape  en daar plak je het stuk kraftkarton op.

Nodig:
Smal roze washitape, donkerblauw linen cardstok en een vel aquarelpapier dat ik op deze manier bewerkt heb. Het was een stukje dat mislukt was en wat ik dus niet helemaal meer kon gebruiken. Verder een roze ecolinebrushpen, een grijze ecolinepen, witte gelpen en roze gelpen. Klein stukje touw.
Snij het blauwe stuk cardstock 9x 14 cm. Plak dat op de witte kaart en plak hier twee randjes met de washitape.
Schrijf met de roze brushpen het woord Liefs op het bewerkte aquarelpapier. teken langs de letters met de grijze ecolinebrush de schaduw, met witte pen de kleine details. Knip het woord rondom de letters uit. Knip uit de rest van het aquarelpapier een labeltje.  Hier maak je met de perforator een gaatje in, zodat je het touwtje erdoor kunt strikken. Plak het woord op het label en plak het label op je kaart.
Hiervoor gebruik je dezelfde materialen als bij de kaart hierboven. en een roze en blauwe ecolinestift.
Snijd 2 rechthoekjes. 1 uit bewerkt aquarelpapier en 1 uit donkerblauw cardstock.
Schrijf het woord Liefs met roze op het bewerkte stukje papier. Met blauw ga je heel dun langs de letters. stempel met de ecolinestift de hartjes op dit papier.
Plak de 2 rechthoekjes op de witte kaart. Teken op het donkerblauw met witte pen kleine hartjes. en kleur een aantal van deze witte hartjes in met roze gelpen.
Plak nog een randje van smalle washitape langs de rand en klaar is ook deze kaart.

Dit waren mijn kaarten met het woord Liefs. Hier is eindeloos mee te variëren. Ik daag je uit om er lekker mee aan de gang te gaan. Op Facebook heb ik een groep gemaakt Creatief met Letters en Lijnen. Ik zou het leuk vinden om elkaar te blijven inspireren en hier je creaties te delen met #Liefsvanlettersenlijnen.  Het kan ook op instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Werken op aquarelpapier van de action met een zelfgemaakt palet

Vorige week schreef ik een review over het aquarelpapier van de action. Dat bericht kan je hier vinden . Niet alles wat ik graag wilde was g...