donderdag 19 oktober 2017

Candles in a jar

Voor iemand die wel wat liefs kan gebruiken maakte ik deze 'Candles in a jar'.
Een eenvoudige glazen pot, versierd en gevuld met waxinelichtjes.

Voorbereiding

Allereerst maakte ik de binnenkant van de  pot schoon en weekte het etiket eraf.
Dat is heel simpel: als je de pot een uurtje in een bak met warm water legt, (helemaal onder water) weekt het etiket vanzelf los. Na een klein uurtje peuter je het etiket er heel makkelijk af.
Daarna de pot goed drogen en eventuele lijmresten insmeren met olie (gewoon wat je in de keuken gebruikt, of babyolie) Vervolgens kun je de lijmresten simpel verwijderen.
De pot goed afwassen zodat hij helemaal vetvrij is. Nu is het klaar voor het leuke werk ;-)

Tekst op pot

Ik had nog 2 potten staan en koos voor twee verschillende teksten.
Enjoy the little things en
Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht
Meet eerst een papiertje af op de pot hoe groot je de tekst wil hebben. Schets de tekst op het papiertje totdat je tevreden bent. Plak met een stukje tape het papiertje aan de binnenkant van de pot en trek de tekst over met je glasmarker.
Voor het werken met glasmarker, kijk even op de aanwijzingen die je bij je markers hebt gekregen. Belangrijk is om je werk eerst goed te laten drogen en dan in de oven te zetten.

Potten en kaarsjes versieren

Dit kan met washitape. Het deksel van de onderste pot is volledig beplakt met zwarte washitape. Hier kun je dan met witte pen eventueel nog iets opzetten. Het deksel van de bovenste pot is beplakt met washipapier. Deze plakvelletjes kun je vinden bij de action. Ze zijn 15 x 15 cm groot en in verschillende designs te koop. 
Voor de waxinelichtjes kun je washitape gebruiken, maar ook de velletjes washipapier. Even op maat snijden en klaar.
Het nadeel van het Washipapier vind ik wel dat het heel moeilijk van het beschermlaagje te peuteren is, en de plakvelletjes zijn heel dun. Als je een deksel van een pot beplakt hiermee, moet je eerst even een neutraal papiertje eronder plakken anders zie je de tekst en de kleur van het deksel er nog doorheen.
Deze potten zijn bijna klaar. Ik ga er nog wat leuke labeltjes bij maken en dan zijn ze klaar om weg te geven.


De kinderen vinden het heel gezellig om mee te knutselen en kleuren. Jongste dochter (5) gebruikt dan graag mama's spulletjes. Deze kaart maakte ze zelf en ze heeft hem ook zelf op de foto gezet. Leuk hè?

Nog meer lezen over waxinelichtjes als cadeautje?


Dat kan in dit bericht of hier 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Werken op aquarelpapier van de action met een zelfgemaakt palet

Vorige week schreef ik een review over het aquarelpapier van de action. Dat bericht kan je hier vinden . Niet alles wat ik graag wilde was g...